torsdag 30 juni 2016

Fråga på facebook om vilket djur vi har......................

Och här hittade jag ett härligt svar som jag tycker att andra ska läsa. Läs skratta och njut.

Caroline Arvidsson Katten mini - är mer som än människa än en katt, sover hela natten och kvällen. Är stentuff mot alla hundar och sätter dom på plats. Så jag har fått uppgift att ta hem hundar som springer efter katter för att få de lugna. Hon sätter de på plats och sitter helt stilla och glor när de kommer rusande och skäller, fast hon är jättemini. Har en gris som är som en hund. Han Gillar att åka bil och Bada. Har även fyra hästar och en sambo som jag hittade på blocket, som från början är stadsbo och skulle köpa lägenhet.....jag har förändrat honom

onsdag 29 juni 2016

Snabb leverans...............

Nu har dom anlänt, dom bamsiga virknålar som jag planerar att virka med trasor. Jag vill virka förvaringskorgar och hur det går får framtiden utvisa, Men då jag nu har både stora virknålar och trasor så är det värt ett försök. Storlekarna på virknålarna är 12, 9 och 8 mm.

Årets sista skörd av sparris...................

Ikväll har jag skördat sparris för sista gången i år. Nu ska plantorna få växa upp till fina skira plantor och nästa vår får vi förmodligen frossa ännu mera i sparris. Jag känner en stor lycka som har den oerhört goda grönsaken och åker jag på någon mer trädgårdsmässa så utökar jag gärna sparrislandet.
I morgon ska jag gödsla plantorna och det kommande gräsklippet ska få täcka landet i sommar. Då olika delar av sparrisen har olika koktid så har jag skurit stjälkarna i små bitar som får koka mjuka. Planerna är att sedan mixa dom och göra en sparrissoppa.

tisdag 28 juni 2016

Fortsättning följer.............

Köksvävstolen är solvad och resten av skedningen blir i morgon då sängen hägrar, men ni ska veta att jag är nyfiken som har ritat vävnotan i Weave Point.

Besök vid liten stugan...................

Jag föreslog att vi skulle ta en liten tur till lilla stugan vid Skulesjön då jag solvat handdukarna färdigt i min köksvävstol. När vi kom dit såg vi att bommen var öppen och såg en bil på vägen. När vi kom ner till stugan så hade någon tältat på gräsmattan utanför stugan, Det var ett ungt trevligt par från Tyskland som hade hittat dit och jag har nästan dåligt samvete att dom måste sova i tält då det var jättemycket knott och mygg där. Men vi känner dom inte och jag är oerhört godtrogen och tror gott om alla människor, och sova i tält är ju ganska skönt det också. Ute toan erbjöd jag dom att använda om dom ville.
.

måndag 27 juni 2016

En solvningskväll.......................

Äntligen har jag tagit mig tid att sätta mig i min köksvävstol och börjat solva det som ska bli kökshanddukar till stugan på ön och så ska det bli några till Storbåten ochså.
Blåvita klassiska handdukar blir det som är något större än de man köper, men det beror på att jag vill att diskhanddukarna ska täcka diskställ i stugan och i båten. Hankarna är färdigvävda med motiv av pussande fiskar som jag tycker passar bra på handdukar.

Nya vilda idéer..................

Jag gillar återbruk och tycker om att väva av trasor. Nu har jag beställt stora virknålar, för att kanske utöka min förvaringshysteri och virka förvaringskorgar av trasor.
Dom stora virknålarna finns att köpa här https://hobbii.se/virknal-pro-circus-aluminium

söndag 26 juni 2016

Helgen på ön..............

Vi har varit i stugan på Malmön i helgen tillsammans med alla fyra vuxna barnen. Ätit gott och haft trevligt med ett litet tråkigt avslut då en av döttrarna tappat sina bilnycklar. Vi fick se när det Engelska kryssningsfartyget Saga Pearl passerade ön på väg in till stan i går morse.
Maken och dottern har åkt ut igen och letat bilnycklarna och vid samtal via telefon så var nycklarna inte hittade.

tisdag 21 juni 2016

Oj så det växer................

Min vilda chiliodling växer så det knakar och likadant är det med tomaterna. Jag  har nog satt dom för tätt i pallkragarna i växthuset och borde plantera ut dom i pallkragar utanför växthuset så vår herre får vattna dom när han vill. Två chilifrukter är skördade till vår midsommarströmming som vi ska äta på ön under midsommarhelgen.

Tomaterna är lite senare, men vi ser början till några små fina tomater. Och det är ju roligt att odla och så vill jag gärna veta vad vi äter för något. Det går inte att vara självförsörjande, men till en del så går det med vår nuvarande odlarglädje.

måndag 20 juni 2016

Titta in i kameran Saddam.........................

Vi har världens finaste katt tycker vi i alla fall. Han är stor och vacker och har fått det stora mäktiga namnet Saddam. Men hur jag än bönar och ber så blundar han, Kanske gör dom så, katter och människor med stora mäktiga namn.

söndag 19 juni 2016

Odlingsglad trasnörd....................

Idag har vi kommit hem från ön där vi varit med tre av barnen, Nyfiken som jag är så blev det besök i växthuset och i sparrislandet. Skörd blev det på båda ställena och nu blir det sparris till middag och en del ska förvällas och frysas in till senare tillfällen. Det är tredje året som vi har sparrisen och i år och i framtiden får vi skörda fritt av den goda grönsaken. En skörd blir det till och sedan så får sparrisen växa upp till vackra skira plantor.

torsdag 16 juni 2016

Min vilda chiliodling.....................

Idag har jag satt frö från några av de Chiliplantor som jag köpt och även skördat några från plantorna som finns i växthuset. Vad det blir vet jag inte.
Men jag har även skördat några chilifrukter från min vilda chiliodling som jag har i växthuset och gjort en grönsaksstuvning med chili i från den vilda odlingen som jag har och enligt mitt eget tycke så blev det jättegott och sedan får mina vuxna barn bedöma själv och vad dom tycker om den, då den ska förtäras på ön i helgen

söndag 12 juni 2016

Från en stuga till en annan..................

Vi har sovit i vår lilla stuga vid Skulesjön, och jag längtar dit igen.
Vår granne på ön ringde och talade om att bryggan hade slitit sig i stormen och måste komma på plats igen. Sagt och gjort så åkte vi ut till ön, men då maken och grannen inte hittade kedjan till förankringen så ska maken kontakta Brandkårs Åke och hör med honom om han kan dyka efter kättingen. Nu är vi varit där så längtar jag ut dit igen.

fredag 10 juni 2016

Här i stugan....................

Här i stugan så har vi ätit en god Sparrismiddag från egen skörd. Maken har diskat, då vi inte har någon diskmaskin här i stugan. Han är duktig och kanske kan vi döpa om honom till Cylinda Johansson, Jag själv väver band i min bandvävstol, och i morgon blir det röjningsjobb då maken ska avverka en del.

Äntligen varpat...................

Nu är gardinvarpen varpad och nerplockad. Ryggen värker, men 20 meter gardin är inte att förakta. Nu får den ligga på salsbordet till på söndag då den ska förskedas och dras på i min Öxabäck nr 513 som står tom i källaren just nu.

torsdag 9 juni 2016

Band och handdukar på gång..................

I min bandvävstol väver jag band som ska bli hankar till det kökshanddukar som jag ska väva i min köksvävstol.
Brickbanden "Pussande fiskar" är snart färdigvävda vilket inte handdukarna är som jag nyss börjat solva. Handdukarna placering ska bli i stugan på ön och i storbåten.
De rödvita handdukarna som jag vävt på Ödbergska gården i stan är färgdigvävda, färdigsydda och fått rödvita hankar och ska få följa med lilla stugan vid Skulesjön dit vi åker i morgon eftermiddag.


onsdag 8 juni 2016

Sparrisskörd igen......................

Japp nu har vi skördat en hel massa sparris. Så mycket att vi fryser in en del och så ska en del avnjutas i vår lilla stuga vid Skulesjön dit vi åker på fredag.
Jag hade ingen aning om att det skulle bli så mycket, men det är bara att njuta så mycket vi kan av den läckra grönsaken.

tisdag 7 juni 2016

Potatisen har kommit i jorden...................

Så skönt det känns nu när potatisen kommit i jorden. Bonden i byn som sköter våra marker vill inte har små potatisland här och där och därför gör vi som tidigare år, sätter vår potatis tillsammans i ett stort land. Sedan gör bonden en jättefin gärning som lägger på potatisen när den blivit lite större.
Jag känner mig rik när potatiskällaren är fylld på hösten och jag vet att vi lever gott en vinter till.

söndag 5 juni 2016

Vår blomprakt här i stugan...............

Vi har kaktusar här i stugan som blommar så fint. Jag vet inte vad dom heter, men kanske kan någon blomkunnig tala om för mig vad dom heter.

Så gudagott att vara här........................

Vädret är underbart fint och snart ska vi äta middag. I morgon åker vi hem, men jag längtar redan tills nästa gång vi åker upp hit igen.

fredag 3 juni 2016

Rapport från en fjälldal..................

Vi är här i vårt fjällparadis efter 36 mil i Volvon. Vattnet har sjunkit undan något så vi behöver inte hämta något som flutit ut i sjön i år,
och snart ska det bli middag med egenodlad sparris som ska lindas in i bacon efter kokning.

Ska man tro på det här?

Här i stugan ser vi att väderpinnen visat på mycket fint väder.
Väderpinnen har vi haft i många år och hittills har det stämt på väderleken och då bör det bli fint väder idag. Åtminstone kan vi hoppas att väderpinnen håller sig i det tillståndet några dagar till. 

torsdag 2 juni 2016

Sparris hurra...................

Nu har vi skördat sparris som är så gott och i helgen ska vi avnjuta den i fjällstugan dit vi åker imorgon. Det är tredje året som vi har sparrisen och då får vi skörda fritt.

Mina favoritskor.....................

Dom här skorna köpte jag i Metsovo i norra Grekland för många år sedan. Dom har blivit mina absoluta favoritskor som har blivit lagade och omsulade efter ett av mina benbrott, men vad hjälper det?. Nu är dom putsade och fylld med hopknövlat tidningspapper och ska ställas undan till nästa höst och jag undrar om dom går att laga igen.

Idag ser dom inte ut som dom gjorde som nya, men det spelar ingen roll för det är de skönaste skor jag någonsin haft även om jag brutit två armar och ett ben när jag haft dom i snöhalkan. Jag ber en stilla bön att dom går att laga och hoppas innerligt att jag blir bönhörd.

En så vacker grekam.................

Jag fick en vävstol för ett tag sedan, och med den så följde en vacker grekam. Grekam används kanske inte så mycket nu för tiden och kanske kommer den vackra Grekammen placeras som en vacker rekvisita någonstans.

onsdag 1 juni 2016

Diskhanddukar till liten stuga...............

Nu är dom färdigvävda fått hankar och ligger i tvättmaskinen. Jag är nöjd med de klassiska handdukarna som ska får sin slutliga plats i lilla stugan vid Skulesjön efter mangling,