måndag 23 juni 2014

Lite färdigställande av mina vävda aterailer....................

Ikväll har jag gjort det jag borde göra oftare, nämligen färdigställa det jag vävt. Fyra disktrasor har blivit fållade och fått var sin hank,  så dom går att hänga upp på någon krok om det behövs.
Disktrasorna ska fördelas mellan stugor och hem, en blå till ön, en grön till fjälls och de två oblekta ska få sin slutliga plats i lilla stugan vid Skulesjön och här hemmavid. Sedan så har en liten matta med inslag av lin blivit fållad och när maken såg det så tyckte han att den skulle passa i lilla stugan vid Skulesjön, där jag vävt handdukar som går i natur och svart som borde passa till mattan.
Och tänk att det hade jag själv inte en tanke på, när jag vävde den, men han har ju så rätt min lagvigde herre

2 kommentarer:

  1. Som språkintresserad måste jag få fråga dig: hur kommer det sig att du stavar attiraljer som du gör? Hur uttalar du det det? Det ser ut som en blandning sv det franska ord det ursprungligen är och kanske en norrlandsvariant? I tressant i vilket fall som helst!

    SvaraRadera
  2. Det är en norrlandsvariant som jag ofta hörde i min familj när jag växte upp i Västerbottens lappmarker. Min far jobbade på sjön i unga år och kanske tog han upp ordet på sin resa.
    Ha en trevlig kväll

    SvaraRadera