fredag 12 juli 2013

Av det som blev över.....

Jag är inne i ett handduksstim just nu och väver handdukar i några av mina vävstolar. Jag var döless på min damastvävstol som jag hade på övervåningen, och beslöt att plocka ner den efter jag vävt ut varpen som satt i. Självklart så ska den sättas upp  igen men då i ett utrymme där även förlängningen ryms. Det som var tänkt till dukar blev istället handdukar som just nu fått sin tillfälliga plats på vårt utedass här ute på ön.
Materialet är bomull i varpen och jag har slagit in sammetsgarn och bomullsgarn, och hankar blev det av banden blev över sedan jag vävde förkläden till släkten i julas. Här i vår region brukar vi kalla det som blivit över för "åslappe", och jag ska erkänna att jag själv är ganska nöjd med handdukarna och skulle gärna vilja ha en trasmatta i matchande färger.

3 kommentarer:

  1. Då är jag övertygad om, att nästa vecka sitter det en mattväv i en av dina stolar ;)
    Hälsar Monika

    SvaraRadera
  2. Hallo, jo visst vill jag väva nästa vecka, men då maken har sin sista semestervecka så väntar jag till veckan efteråt till att färga mattrasor och väva mattorna. Jag är så lycklig att få vara vid havet, ute med båten eller vara i fjällen så mattvävnaden får vänta.
    Ha en fortsatt bra helg

    SvaraRadera