fredag 1 november 2013

Turkiet dag 2-4.......

På morgonen den andra dagen åkte vi mot målet Pamukkale, Hierapolis för att sova två nätter på ett nytt hotell. Bussen stannade ofta så vi fick sträcka på benen och fotografera en del sevärdheter. Det första var en vacker Moské.
Sedan åkte vi vidare till en Juvelerarbutik där några köpte smycken för att förgylla sig själva eller andra. Jag själv är inte särskilt förtjust i guld och juveler, utan nöjer mig med de ringar jag bär.
På väg till hotellet så stannade vi till vid de vita klipporna som vi skulle besöka nästa dag.
Dag 3. På dag tre så åkte vi till ett företag som tillverkade mattor och jag ska erkänna att jag skulle gärna vilja gå på kurs och knyta en egen matta.
Så här ser deras vävstolar ut,
Och guiden visade på en tavla hur knytningen skulle vara.
En annan man visade hur han med en borste drog upp silke från de blötlagda silke kokongerna, och jag skulle gärna vilja prova på hans hantverk själv.
Sedan vidare färd till de vackra vita kalkklipporna,
Där jag själv satt ner fötterna i en bäck med varmvatten.
Vi tog inget bad i den här varma källan utan badade i en varm bassäng på hotellet som fick vatten från dom varma källorna,
Dag 4. På resan tillbaka till hotellet i Side besökte vi ett skinnföretag och några av resenärerna passade på att ekipera sig, bland annat min dotter som köpte en jättesnygg jacka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar