fredag 24 maj 2013

Havtornsgele......

Nu är den kokad, havtornsgelen. Havtornsbuskarna har jag ute vid stugan på ön, men skulle gärna vilja ha några buskar här hemma också.
Havtornsgelen brukar jag ha lite av i min råkostsallad som då får lite sötma. Havtornsbären är dessutom väldigt nyttiga, och grenarna är vackra att ha i en julgrupp. Jag har fuskat lite och använt gelésocker som gör det jätteenkelt att göra både geléer och sylt.

3 kommentarer:

  1. Åh, den som hade havtorn... Kan tipsa om att det är underbart gott till Chévre, ifall du inte har prövat.

    SvaraRadera
  2. Låter gott och det ska jag prova.

    Ha en bra kväll

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Du får väldigt gärna skriva ut receptet. Jag tänkte göra en tårta med havtornsgele som garnering.
    Mvh Ros-Marie på Åland

    SvaraRadera