tisdag 1 februari 2011

Nedklippning mitt i väven!


Det blev för tjockt på tygbommen då kortlattorna tog i, och därför blev det nedklippning mitt i väven av handukarna som nedklippta blev 15 stycken till antal .
Jag är förvånad att det blev så många och det ändå är kvar att väva och minns inte hur många metrar jag varpade. Handukarna heter Karamell och vävs på 6 skaft och trampor, cottolin i varp och lin till inslag och mönstret är taget från en vävmagasintidning för något år sedan.
Nu återstår att laga alla trådar, fålla och sy på hankar av brickband som är under produktion i en bandvävstol som brukas under TV-tittande.
Sedan var handukarna skall hamna blir jag lite osäker på, bara att dom kommer att hamna i sommarstugan ute på ön eller i lilla stugan vid skulesjön. Sommar handukar ska det bli och jag har en plan att väva badlakan i samma stil till.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    I ett tidigare inlägg såå jag att du hade en lampa som såg ut som en lappkåta. Var har du köpt den? Vilket märke är det?
    / Sara

    SvaraRadera
  2. Lamporna är köpta på Arracs El i Örnsköldsvik. Vi åker nog till fjälls till helgen och jag kan då återkomma med märket på lamporna. Jag har köpt 8 stycken som skall pryda varje ruta i bastubyggnadens relaxdel och tycker att den typen av lampor passar i lappland.

    SvaraRadera
  3. Hej nu är vi i fjällparadiset och lamporna heter Cottex exlusive och finns även som taklampa med 3 hängande lappkåtor samt som vägglampa med en upp och ner vänd lappkåta.

    SvaraRadera