tisdag 14 februari 2012

En svart väska!

Idag väver jag en svart väska och jag vet inte om jag ska väva lock eller inte. Jag ska sy så att väskan får en stadig botten och det är oerhört spännande. Väskan skulle kunna bli en kudde också om vill.
Sedan ska rep, papperssnören och sisalgarn fram och slås in i rundväven och det finns inga gränser för kreativitet och fantasi. 

5 kommentarer:

 1. Det går typ lite fort att väva väskor, när väl varpen är på plats alltså. Tjopp tjopp "bara".

  Jag har en idé om att sticka en väska i balsnöre av nylon eller vad det är för material, de där blå.
  Men det går helt klart fortare att väva ...
  (För att inte tala om att idéer ligger i åratal utan att bli nåt ...)

  SvaraRadera
 2. Jag har samlat på mig olika spännande material så det är faktisk jättekul då det går fort och jag kan prova nya material. I Vilhelmina vävstuga satt en varp där dom hade vävt väskor i bubbelplast. Jag har sett en virkad väska av plastband på loppis. så det låter spännande med balsnöre. Jag googlade och fick fram att sverigevävarna hade vävt en väska av balsnöre som såg snygg ut.

  SvaraRadera
 3. http://www.alternativ.nu/index.php?topic=34308.40
  Fick just veta att det efter tio år i solen bara återstår pulver. Och jag som hade tänkt ha den där väskan som badväska. Ajrå.

  (Men jag hittade inte det som du skriver att du hittade. Länk?)

  SvaraRadera
 4. Här är länken, men jag fick det inte att fungera med den uppknytningen, så jag tog ur en bok istället. Jag googlade på rundväv och fick fram länken.

  http://www.riksvav.se/files/vavbeskrivningar/manadensvav_2010_01.pdf

  SvaraRadera
 5. Tack.

  Ungefär så stor som jag tänker mig "min" väska.
  Men silvertråd skulle gå med balsnöret? Undrar varför. Om det bara är för att få lite glitter eller om det är för att få lite stadga eller om de har nån annan idé bakom.

  SvaraRadera