söndag 9 oktober 2011

En sorg och lättnad!

Nu är vårt älskade sommarparadis invintrat. Det har varit en intensiv helg då vi dragit ris och kluvit ved. Men vi har ätit, druckit ,umgåtts och haft trevligt.

Och vi tar ett adjö från sommarstugan och längtar redan tills vi kommer dit nästa år.

När andra drar för sina gardiner och sätter vi dit fönsterluckor så gör vi tvärtom och tar undan gardinerna så solen kan lysa in. En takfläkt på loftet går året runt och har gett stugan ett torrt och bra klimat i 20 år.


Lilla reseklyven och vippstativet till säckarna fick följa med hem för vidare färd till en annan stuga, där den kommer att användas varannan helg fram till dess snön kommer.

Och så en sista båtfärd över ett lugnt hav där vi såg en säl under färden till hemma hamnen, där maken ska ta upp lillbåten i morgon, som sedan ska placeras i det nybyggda båthuset i  hamnen. Det är både en sorg att lämna vårt älskade paradis men ändå en lättnad när båtarna är upptagna. Dagen regn hindrade bryggupptagningen så maken och vår sommargranne ska göra det vid ett senare tillfälle.

Vi vill tacka vårt sommarparadis för ännu en härlig sommar.

3 kommentarer:

  1. Vilken vacker interiörbild med utsikten över sjön eller tjärnen eller vad det nu är ,-)

    SvaraRadera
  2. Nej, en tjärn är det definitivt inte, ser jag när jag tittar en gång till ,-)

    SvaraRadera
  3. Tjena det är nog havet du ser för någon tjärn finns inte på ön. Men nog tycker jag själv att härbret är vackert både interiör och exteriör.

    Kram från kusinen

    SvaraRadera