fredag 30 september 2011

Idag..........

Idag har änglabyrån blivit grundmålad. Jag har inte bestämt om den ska bli vit eller ljusgrå, bara att den ska få dom här beslagen. Släpvagnen är lastad, maten är packad och snart kommer maken hem och vi styr Volvon norrut mot fjällparadiset, och jag längtar verkligen dit då det var flera veckor sedan vi var där sist.

Jag har en förkärlek till beslag och hoppas få tid att besöka en viss beslagsbutik när vi ska till Göteborg om några veckor.

När fantasi och kreativitet får råda!

Nu är varpen till mina vita gardinkappor med häng pådragna i köksvävstolen. Varpen fick jag från dagcenter i Vilhelmina när jag köpte deras garnlager och i går varpade jag till en liten varp med effekt och silkestrådar. 

Det ska bli gardinkappor till bastubyggnadens hallfönster i fjällparadiset och hallfönstret i lilla höststugan. Sedan så räcker det säkert till några avlånga kuddar som ska få tofsar i hörnen, av det som blev kvar från effekt och sikesvarpflätan.
Det är ju så otroligt roligt att skapa och det finns inga gränser för fantasin.

torsdag 29 september 2011

Nya idèer!

Jag läser på länken "Min brors kokbok" om finns länkad till min blogg där han beskriver hur han syltar trattkantareller. Jag blir jättenyfiken och fick lust att ringa min kompis Ingrid och föreslå en skogstur för att få ihop några trattisar för ändamålet. I mitt krig med trådarna så kom jag på idèn att sylta scharlakansröda vaxskivlingar istället. Sagt och gjort så blev det plockning på ängen här nedanför som räckte både till syltning och torkning.
Nu är det gjort enligt bloggarens recept och skall strax förpackas på burk och provas så småningom.

Trådarnas krig!

I dag har jag trådarnas krig då det inte går riktigt som planerat, men inte kan jag kasta bort tjorvet av det vackra lingarnet som jag har planer på att varpa gardiner av. Jag är snål, ekonomisk och tjurskallig och ger mig inte förren allt är utrett.

Jag har som målsättning att få upp allt lingarn på koner och har nästan lyckats, men ska erkänna att det finns linhärvor som som förpassat till lådan med lin som ska knytas in i en ryaväv.

Bre på snålsidan!

Jag sitter här morgontrött med min kaffekopp och tänker på hur man brer smör på knäckebrödet, eller spisbrödet som vissa kallar det. Orden "bre på snålsidan" ringer i mina öron sedan barnsben. Kanske är det för att smöret ska räcka längre och till fler som är ursprung till lydelsen. Jag har  fortsatt i samma anda och sagt till mina barn att bre på snålsidan och varför, när vi nu har det så bra att åtgången på smör inte borde spela någon roll.

Jag själv brer alltid på snålsidan av den anledningen att jag känner mig lite överviktig och kanske kan min rutin att alltid bre på snålsidan förhindra vidare viktökning. Finns det någon som känner igen sig?

onsdag 28 september 2011

Äntligen klart!


Japp, nu är älgköttet förpackat, älgfärsen mald och förpackad och ligger i frysboxen. Köttbenen ligger i stora tryckkokaren och står ute på balkongen för avsvalning tills imorgon. Köttsoppan är nästan klar och står även den ute på balkongen för att tas om hand i morgon bitti. Älgköttet är från ett ungdjur och verkligen fint och jag känner mig jätteskyldig våra goda vänner som inte vill ha betalt.

Jag är uppvuxen med att ta hand om kött och har genom åren skaffat mig bra redskap för att ta hand om köttet och är glad över att få äta lokal mat. Imorgon skall kokeköttet tas om hand och buljongen silas och kokas ihop. Sedan hamnar allt i frysen tills jag bestämt om jag ska göra pölsa, pepparotskött eller köttsoppa av kokeköttet.

Nu är det dags att gå till sängs utan min laglige hälft som i kväll tagit upp storbåten och kört in den i nya båthuset och nu sitter hamnvakt i hamnen.

Jag min lyckost kan sova ut i morgon, men stackars maken, han skall upp i ottan och jobba.

God natt alla nära och kära zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

tisdag 27 september 2011

I storkokstagen!

Jag blev bjuden på lunch hos min trevliga granne idag. Grönsakssoppa med klimp blev det och så jättegott. Efteråt blev det en skogspromenad där vi åter fyllde våra korgar med gula kantareller och trattkantareller. Nu ligger det mesta av trattisarna på tork och de gula är förvällda och infrysta. Vi har satt igång den tredje frysboxen så nu är det tillåtet att göra storkok igen. I kväll kommer Göran med älgkött och då måste vi ha plats i frysen. Med färskt minne av dagens gourmetlunch så är det köttsoppekok på gång. Kålrötterna ligger i tryckkokaren, morötter och lök står på tur och kokekött från ifjol med tillhörande buljong får bli basen i soppan. Soppan ska sedan få stå ute inatt och i morgon ska jag göra klimpen till soppan.


Och när allt är färdigförpackat i frysen så känner jag mig så rik.

Min svampmani!

Jo nog måste man vara lite manisk som inte kan låta bli att gå i svampskogen. I förrgår när vi kommit hem från sommarstugan så måste jag naturligtvis gå ner på ängen och fylla korgen med scharlakansröda vaxskivlingar. Igår så ringde Ingrid, och naturligtvis så blev det en svamptur i skuleskogen. Det var jättethärligt med gott om trattkantareller och trevligt sällskap. Efter middagen så åkte vi maken och jag till lilla stugan vid Skulesjön för att mäta sovrumsfönstret som ska få nya gardiner. Där hittade vi både gula kantareller, trattkantareller och en taggsvamp.

Det blev svampmackor efter det att jag kommit hem från vävningen i Vik och nu återstår rensningen av trattisarna som liggger på tork på en kartong på salsbordet. Jag kan nog tycka att jag inte har några sysselsättningsproblem i min arbetslöshet.

söndag 25 september 2011

Oj så rymligt!

Nu är båthuset i hamnen klart och jag blir förvånad så stort det är. 15 x 5 meter är det och där ska både storbåt och lillbåt rymmas. Det betyder att nu kommer aldrig båtarna hem hit igen.
Förhoppningsvis så ska storbåten upp i morgon och om två veckor ska lillbåten köras till hemmahamnen och sommarparadiset på ön ska vintras in. Det är med blandade känslor vi stänger sommarparadiset, men då får vi tid att vara i lilla stugan vid Skulesjön som är så trevlig att vara i. 

lördag 24 september 2011

Arbetshelg i sommarparadiset!

Oj oj oj, kroppen värker efter vedklyvning, stockhämtning, skräpeldning med mera. Det har varit en arbetshelg i sommarparadiset. Brandkårs-Åke kom och bytte bojkättingar vid bryggan, Det blev vedklyvning av det sista av stortallen, eldning av skräp och tallris med mera, men mycket återstår, och vi hade en trevlig lunch med brandkårs-Åke och  hans sambo.

Men det känns bra att få bort allt gammalt som inte kommer till användning och i morgon fortsätter slitet och jag tänker på ett kinesisk ordspråk "om du äger mer mer än tre ting så äger sakerna dig". Alltså så äger våra tre stugor oss, men jag älskar livet med hårt arbete, och skulle vilja vara här ute på  ön och dra ris och klyva ved några dagar.

torsdag 22 september 2011

En bak och matdag!

I går kväll när vi gjorde ett litet trädgårdsryck så bad maken mig att plocka undan de äpplen som låg på marken innan han klippte gräset. Och faktiskt så fanns där några som var riktigt fina. Idag när jag har lite kylskåpsrensning så passar det bra att baka en äppelkaka. Den ser lite grå ut då jag blandade in en kråkbärsgele som var lite sockrig i smeten.

Lite äppelmos ska det bli men då jag vill ha lite sting i moset så fick både plommon, paradisäpplen och havtornsbär vara med i blandningen. Det ska bli spännande att smaka på slutresultatet.

Det som återstår är att koka en vinsås av alla sparade slattar från bag in box påsar. Såsen sak förgylla våra måltiden i helgen.

onsdag 21 september 2011

I torrt tillstånd!

Japp, de scharlakansröda vaxskivlingarna gick utmärkt att torka. Frasiga och fina ligger dom i en papperspåse tills det är dags att omvandlas till svampulver, som skall förgylla våra maträtter i vinter.
Med så gott resultat så tror jag tar att jag tar mig en till svamprunda på ängen nedanför idag.

tisdag 20 september 2011

Svamphamstringen fortsätter!

Idag har det varit vävning i Vik på förmiddagen och brädmålning på eftermiddagen. Jag hade bestämt att detta skulle bli en svamplockningsfri dag då jag hade annat att göra. När jag skulle hämta posten efter målningen så råkade jag titta neråt på ängen och vad ser jag? Jo massor av scharlakansröda vaxskivlingar. Det var bara att hämta svampkorgen och på 10 minuter hade jag fyllt den.

Nu är svampen rensad och ligger på tork och jag tror att den blir bra torkad och mixad i pastadegen. Den svampasta jag gjort tidigare av trattisar har blivit grå till färgen men förhoppningsvis så kommer den röda vackra färgen fram med dagens svampskörd. Det finns mycket mer, men jag får se hur torkningen av svampen går innar jag plockar mera. Nära har jag till ängen dit det är ca 40-50 meter så det finns chans till mera plockning.

söndag 18 september 2011

Klart!

Japp nu är alla trattkantareller färdigrensade, och det goda vita vinet har underlättat rensandet. Jag kan kalla det rensvin,och grannbyn sitter äldsta dottern och rensar sina trattisar med ett gott rött italienskt rensvin som hon kom och lånade av oss.

Jag tycker faktiskt att vi är förtjänta av en varm svampmacka som avslutning på en för maken arbetshelg och för mig en härlig helg då jag fått gå i svampskogen i dagarna två i sällskap med mina två älskade döttrar.

En svamprapport!

Torkskåpet är fullt  och då får man hitta andra lösningar.En storkartong på salsbordet får agera mellanväg till torkskåpet. Detta är ca hälften av det jag plockade idag så nu återstår bara resten att rensa. Maken som byggt båthus hela dagen tänkte vända i dörren när han kom hem och såg den överfulla svampkorgen.

Jag ska inte klaga för dottern har det värre, då hon förutom sin kantareller även fick sin systers orensade. Hon jobbar, pluggar, forskar och har fyra barn, så jag som arbetslös bloggmadam har absolut inget att klaga på, då den härliga skogsturen igår och idag verkligen är värd all den rensning som följer.

Skogsturen!

Nu är vi åter hemma efter en härlig tur i skogen. Svampskörden blev som igår och nu återstår flera timmars rensning, men så rik jag känner mig då jag vet att trattisarna kommer att förgylla våra middagar i vinter.

lördag 17 september 2011

Med mina döttrar!

Med mina döttrar har jag gjort en härlig svamptur idag. Dom kom på  middag men hade bråttom hem och rensa dagens svampskörd.. Jag och maken har rensat en större mängd som nu ligget i det överfyllda torkskåpet. Vi är trötta men i morgon ska maken fortsätta bygga båthus i hamnen och jag och döttrarna ska på en ny svamptur.

fredag 16 september 2011

Nu är det slut!

Nu är det slut med att ockupera makens revir (garaget) och mjölkskåpet har förpassat till logen. Beslagen kom dit men så fattades en bricka och jag måste kontakta affären i Vilhelmina där jag köpte beslagen för att få tag på den resterande delarna till beslagen. Jag bönar och ber att spegelskåpet ska få stå kvar lite till då jag tror och hoppas att det kommer att få sin slutliga plats i bastubyggnadens relaxdel i fjällparadiset. Jag har en byrå till att måla och jag får se om det bli i år eller om det blir nästa år.


Jag är som tidigare nämnt arbetslös och ska försöka hinna med så mycket som möjligt innan jag börjar knega igen.

torsdag 15 september 2011

Snart blir maken glad!

Maken, det är han som jobbar hela dagaren och sedan bygger båthus i hamnen på kvällarna.  Jag tycker att han ser lite sliten ut och det ska bli skönt när det är klart. Jag vet att han kommer att uppskatta varma svampmackor och en kall öl när han kommer hem.
Och vad gör man inte  för sin stora kärlek och bästa vän.

På tork!

Äntligen är dagens svampskörd rensad, förvälld och på tork. Jag älskar att gå i skogen och många frågar vad jag gör med all svamp jag plockar, Jo dom gula förväller jag och fryser in som ska förgylla det närmaste årets middagar som soppa, sås, stuvning och i grytor. Trattisarna torkar jag och lägger i papperspåsar eller papperslådor på ett torrt svalt ställe. Av dom gör jag ibland svampmjöl som jag har i min hemlagade pasta, eller smular ner i såser och soppor.

Jag är lycklig ägare av ett hembyggt torkskåp som är igång under höstarna. Det har en fläkt men ingen värme som min systers lilla evermat har. I morgon kommer dotter rattande från Umeå och med sig har hon just en liten evermat som jag ska visa maken och se om det går att sätta värme på torkskåpet.



Jag minns en höst för ca 10 årsedan, då vi plockade jättemycket svamp . Då var torkskåpet i gång i 4 månader, då det fylldes på kontinuerligt. Det året plockade vi de sista trattisarna den tredje advent.

Hurra korgen höll!

Maken lagade korgen med buntband igår, och lite oroligt var jag att gårdagens korg öde skulle upprepas. Det är svårt att hålla sig från skogen då man vet hur mycket goda svampar det växer där. Jag tog därför en skogspromenad idag på eftermiddagen och fyllde korgen på en timme, och var tvungen att titta uppåt när jag gick hem för där fanns massor med trattkantareller som jag inte kunde plocka då korgen redan var full. Dagens skörd blev trattkantareller, gula kantareller och några fina taggsvampar.
Nu återstår några timmars rensning av härligheten innan jag kan sätta mig i köksvävstolen som nu är igång igen.

onsdag 14 september 2011

För tung skörd!

Japp den korgen höll inte och äntligen är jag hemma efter att ha burit den trasiga svampkorgen som är utan handtag hem. Men det är ju alltid trevligt att gå i skogen och som arbetslös hamster så känner jag mig väldigt nöjd. Om det är bra väder i morgon så tror jag att jag tar en ny skogsrunda och plockar blåbär, då som är stora och fina och samtidigt plockar mera svamp.


 Och så blir det varma svampmackor till middag då det är supergott.

En tomhet!

Det känns tomt nu sedan skåningarna lämnat oss för vidare färd söderut mot nästa stopp som blir hos en bekant utanför Gävle. Diskmaskinen är igång, tvätten hängd och svärmors broderade duk ligger på plats på bordet i salen där vi åt, drack och hade trevligt igår. Det var skåningarnas sista resa norrut och det känns långt till nästa vår då vi får träffa dom igen, då vi gör den traditionella resan söderut.

Härliga höst!

I går efter mitt stora städröj så tänkte jag att jag skulle gå upp i skogen och se om jag hittade några Karl-Johan svampar som skulle passa till älgsteken jag tillagade i grytan. Sagt och gjort, en snabbis i skogen gav inga Karl-Johansvampar, men däremot både gula och trattkantareller.

Som matglad hamster så tror jag att jag tar svamptur även denna dag, för det är ju så otroligt gott.

tisdag 13 september 2011

Röjardag!

I dag ska det bli lite bättre ordning i det Johanssonska hemmet. Jag vill ha fint för i eftermiddag kommer skåningarna Kerstin och Loui som stannar hos oss som första etappstopp på sin resa till hemmet till Malmö. Det är lite sorgligt för dom har bestämt att detta blir deras sista resa till Norrland som dom gjort de senaste 30 åren. Åldern säger ifrån säger dom, som är 83 och 73 år och några av våras allra bästa vänner. Åldern har ingen betydelse då vi har så många gemensamma intressen. Det ska bli en älgstek som jag stekt i gryta, och jag borde som en tuffing kasta mig ut i ovädret och plocka svamp och potatis till middagen ikväll. Men med en marängkänsla i kroppen så väntar jag på ett uppehåll som jag hoppas kommer under dagen.

Jag gillar inte att städa utan skulle mycket hellre sätta mig i köksvävstolen och solva det som ska bli gardinkappor med häng, som jag min syster pratat om. Spännande värre, men jag får hålla mig för det ska regna i morgon också och då kanske det finns tid

söndag 11 september 2011

Afghanmattorna på plats!

Nu ligger dom där mattorna som maken köpte under sin tid i Afghanistan. Den gamla mattan som hårade och dammade har vi eldat upp tillsammans med byggskräp. Och nog tycker jag att det blev fint.

Vårt fjällprojekt!

Det skrider så sakta framåt, vårt bastuprojekt här i fjällparadiset. Det går inte fort då vi bygger av tid och plånbok. Den här sommaren har ju varit annorlunda då jag jobbat hela sommaren och maken jobbat 8 veckor i Afghanistan. Den här helgen är det innertaket utanför relaxrummet som ska dit och det är så spännande när vår  bastudröm går i uppfyllelse.


lördag 10 september 2011

Favoritsysselsättning och fint besök!

Det är så skönt att sitta i den ännu inte färdiga bastuns relaxrum och klippa mattrasor. Då vi sitter där ser vi att vi fått fint besök.

Och visst är den här lilla fina krabaten?



torsdag 8 september 2011

Kristallkronan!

Vi har landat i fjällparadiset efter 37 mil med Volvon och släpvagn, fått fyr på elden i vedspisen och värmen stiger så sakta.

Som vanligt när vi är här tar vi en liten nattfösare ute i den ännu inte färdigbyggda bastun. Jag tittar upp på kristall kronan uppe i taket, som jag köpte på tradera och som skall sänkas när möblerna kommer dit. Och då tänker jag på dess ursprung och väg.

Den kommer från ett hem i Stockholms innerstad, köpt av en antikhandlare i Trelleborg, köpt av mig på tradera, kom  i stor låda med bussgods och sedan fraktats i Volvon till en bastus relaxrum i södra Lapplandsfjällen.

Då funderar jag vad de ursprungliga ägarna tänker om sin kristallkronans slutliga öde om dom ser oss från sin himmel.

Tidsoptimisten!

Jag har som tidigare nämnt föreställt mig att nu skulle jag hinna bobina upp alla fina lingarner som ligger på härvor. Jo det mesta är gjort och är placerade ovanpå hyllan och där det finns plats. Nu återstår några härvor som jag tar med mig upp till fjälls och fortsätter med trådarnas krig.


Det är trevligt att ha något för händerna och i en fin fjällmiljö så är det alltid lättare att göra saker som i längden blir tråkiga. Hur som helst så blir det jättetrevligt att åka till fjällstugan som vi inte hunnit vara i särskilt mycket i sommar, och jag längtar så............

Studier igen!

Nu börjar plugget igen och jag känner att jag stortrivs och jättesugen att plugga igen efter ett halvårs studieabstinens.

Jag borde sluta men, vadå? det är ju trevligt och så håller
jag hjärncellerna i gång. Dessutom har jag ansökt att få läsa kursen med bibehållen A-kassa, blivit beviljad.
So what!



onsdag 7 september 2011

Hurra nu har Bin Laden kommit in!

Japp, nu är det definitivt höst när katten Bin laden kommer in till oss igen. Han är mager som vanligt och aningen tilltufsad, men vi är så glada att han kommit in, missen som vi ser som vår, men egentligen tillhör grannens son.

I kattens egentliga hem finns två hundar och även en stor kattgubbe som han inte tycker om. Och vi tycker att Bin Laden är ett alldeles perfekt husdjur som klarar sig bra ute bara vi matar honom. Han har en speciell sovplats på logen i en låda med lin som jag har för avsikt att förädla, men det går inte för sig, för inte vill jag att missen ska förlora sin sovplats.

Bin Laden är ett perfekt husdjur för oss som flyger och flänger hit och dit. Han har föresten födelsedag den 11 september då han fyller 10 år.

Garnsortering!

Jag måste erkänna att jag har noll koll på vad jag har i garnväg. Som hamstrande vävare så har jag bestämt att nu ska jag få kontroll på vad jag har i garner.Därför ska jag nu under min arbetslöshet göra i ordning mitt garnlager. Den här dagen var ägnad åt ullgarnerna som sorterades upp och har packats i korgar ovanpå garnhyllan uppe.

Jag skulle vara nöjd om jag inte hade hittat 2 papperskassar i källaren full med ullgarner efter sorterade och omplaceringen. Jag plockar inte ner korgarna utan fortsätter med lingarnshärvorna som ska spolas upp på koner.

tisdag 6 september 2011

Jouce fabrik?

Japp den är färdig, svartvinbärsjoucen som nu är förpackad och instoppad i redan fyllda frysutrymmme som finns här i huset. Allt gick bra utom att jag inte äger den kvinnliga frigörelsen  som gör att jag förmår skruva loss kvarndelen  på assistenten. Totalt blev det 10 liter som i utblandat tillstånd blir det dubbla. Jag har mera svarta vinbär nedfrysta, men har varken frysförpackningen eller plats i frysen för fler.

Jag är nöjd och känner mig rik när jag har bra mat i frysen utan tillsatser.

Höst?

Jag tittar ut från vårt köksfönster och ser regn, gråväder och en hård vind som blåser. Jag har frusit under silkestäcket inatt och känner att det kanske är dags att plocka fram strumpor och höstskor och byta ut  silkestäcket mot duntäcket.

Sandalernas tid verkar vara över.

måndag 5 september 2011

Sånt jag blir lycklig över!

Det känns så bra när jag har bobinat upp linhärvorna på koner. Jag har massor av vackert lingarn som skall upp på koner för att bli mera lätthanterligt. Det kräver en del arbete då garnet först ska bobinas upp på plåtbobiner och sedan spolas av till koner i den finurliga maskin jag har i källaren.

Jag känner mig rik när jag ser garnet och vet att jag aldrig behöver vara sysslolös och uttråkad. Det ska bli regnigt resten av veckan och då ska jag varpa munkabältsgardinerna, som först och främst ska bli gardiner till Bosses båt då jag mätte så otroligt fel vid förra försöket.

Dekorationslingon!

Lingonen plockades igår, men nu är det älgjakt och det lär inte bli några härliga skogspromenader den här veckan. Tur att jag har annat att sätta händerna i.

söndag 4 september 2011

Arbetshelg!

Det blev sommarstugan ute på ön som vi ägnat helgen åt. Plåttaket på nya boden är lagt och boden färdigmålad. Gräset blev klippt och havtornsbären är plockade och kvarglömda i frysen. Lite lingen fick jag ihop som ska frysas in och fungera som dekoration till vissa maträtter. Tvättmaskinen har gått varm och allt är manglat och ska packas in i skåp nästa gång vi åker ut  Tidsoptimist som jag är så trodde jag mig hinna rensa hängrännorna, men där gick jag bet och rensningen ligger kvar på "att göra listan".



Maken och jag är trötta efter helgen och därför blir det ingen vinbärsplockning som jag planerat denna kväll. I morgon så börjar min andra arbetslösa vecka och även den kurs i handikapprätt som jag ska läsa via Malmö högskola. Trevligt tycker jag som varit studiefri ett helt halvår.

lördag 3 september 2011

Nu ska dom plockas!

Nu ska dom plockas de C-vitaminrika havtornsbären. Jag har tidigare gjort glass och sås till efterätter av bären, men nu ska de bli till gelè och förgylla våra höstmiddagar när vi ska äta älg eller annat vilt.



fredag 2 september 2011

Snyggt va?

Så här såg det ut i min blåbärshink idag. Men vad gör man när man går uppe i skogen i stilla lunk och hittar massor av trattkantareller och inte har någon svampkorg med. Det gick ju bra det här och nu ligger trattisarna i torkskåpet och blåbären är i frysen hemmavid.

Vi är i sommarparadiset nu då maken skall lägga plåttak på  nya boden i helgen. Jag har målning på min lott, men kanske finns det tid för lite bär eller svampplock.


torsdag 1 september 2011

Dom finns än!

Dom finns än de blå bären,stora, fina och lättplockade är dom. Min granne och jag tog vår skogspromenad idag istället för igår då regnet kom och plockade blåbär och svamp. Det finns massor av fina blåbär här i skogen ovanför och jag vill bara plocka mer. Men jag ska få plocka av grannens vinbärsbuskar så det blir den här kvällens jobb.



Kompostpotatis!

I vår komposthög slängde vi överbliven potatis i våras. Nu har jag skördat och blev förvånad hur mycket det blev, och därför planerar jag att nästa vår sätta potatis i en pallkrage och sedan ösa på gräsklipp med jämna mellanrum för ha färskpotatis till hands. Det går ju faktiskt tjuvstarta med att odla i en hink inomhus så att vi får färskpotatis ur egna odlingar till midsommarkalaset ute på ön.


En pastamorgon!

Egen pasta är något jag brukar göra då jag får full insikt i vad pastan innehåller. Dagens pastarecept har jag delvis tagit från durumvetepaketet som rekommenderar 2 ägg, 2 dl durumvete och 2dl vetemjöl.

Min egen pasta innehåller dessutom mixad persilja och en del av vetemjölet har jag bytt ut mot kruskakli. 3 satser blev det som nu ligger i torkskåpet tillsammans med sandsoppen som jag plockade igår.

Svampen ska i torrt tillstånd mixas och blandas i en pastadeg, för det finns inga gränser för fantasin när man väl börjat göra sin egen. Lingonpasta, kan det va nåt?