fredag 7 september 2012

Överlycklig!

Nu står den där Öxabäcken som jag bytte åt mig i våras. Och gissa om jag är glad, då jag ser ett stort användningsområde för vävstolen, då den har  8 skaft och trampor och en lodrät kontramarsch. Maken tycker att den tar för stor plats, men där har vi olika åsikter, då vävstolen går att delvis fälla ihop, och en mindre vävpall kan ställas in i vävstolen när den inte används.
Vi har ett stort bondkök, som ska bli ännu större när vi ska renovera köket och i ett stort bondkök passar en vävstol. Jag tycker att det är så praktiskt med en vävstol i köket då jag kan baka och laga mat samtidigt som jag väver och har full koll på spisen.
En dag som denna då det regnar ute så passar det bra att baka snabba tekakor till morgondagens soppa och samtidigt göra i ordning vävstolen.

2 kommentarer:

  1. Det är bra att ha vävstolen där man gör hushållsarbetet, det finns oftast tid emellan man kan njuta för sysselsättning med den. I Tyskland bor vi i ett hus med ett stort allrum, här finns soffgrupp, skrivbord, köket och min Glimåkra Ideal och jag gillar det verkligen att har allt ihop. Tyvärr är det inte möjligt i vårt hus i Sverige.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar Öxabäcks vävstolar. Jag har två, men vill ha en till, som är ca 1 m bred. Får se om jag lyckas hitta någon på nära håll. Praktiskt med vävstolen på nära håll. Jag får gå ut till min vävstuga när jag ska väva. Skulle gärna ha en liten vävstol inne, men det gillas inte här.
    Ska bli roligt att se vad du sätter upp för väv.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera