söndag 28 augusti 2011

Ett fynd!

I går kväll satt jag i min ensamhet och kollade efter en kontramarsch på nätet till min Bergå Savonia vävstol. Jag hittade ingen, men råkade se en Glimåkra bordsvävstol med stativ till salu för 500 kronon här i Örnsköldsvik. Jag tänkte att det måste vara fel, men gick in idag och ringde efter att jag blivit färdig med vedklyvningen på ön. Jo priset var rätt det var bara att komma och hämta. Sagt och gjort så åkte jag förbi på hemvägen och köpte vävstolen. Med vävstolen följde en fin 40/10 sked, 2 stycken vävstolsfötter stadig och en fin Glimåkra skyttel.

Jag har sökt efter ett stativ till min egen bordsvävstol Viktoria som har 8 mönsterskaft. Med stativ och trampor så borde vävstolen bli mycket användbar och jag planerar att väva en önske-dukväv på 8 skaft och trampor.

Nu skall min bordsvävstol förses med trampor som snickaren ska få göra.Vävstolen har en nackdel då den är jättebesvärlig att solva då solven sitter spänd på metallramar i vävstolen. Med det går och det blir jättebra skäl i vävstolen, och nu ska här planeras och vävas.

Likaså blev jag glad när jag fick ett brev från min A-kassa att jag får läsa Handikapprätt på halvfart under min kommande arbetslöshet.

Dottern hade läst mitt inlägg om självömkande och har vill bli bjuden på middag så jag får något sällskap. Mat ska dom få och jag ändrar mina planer att måla ådringsvarvet på mjölkskåpet då jag känner mig mör efter målning och vedklyvning. Vår herre var min inte nådig med vädret varför gräset fortfarande är oklippt.

2 kommentarer:

  1. Jag såg nån vävstol i en annons i tidningen i helgen i Ö-vik och tänkte på dig. (Jag vet inte om det var den som du köpte.)

    Fynd är bra! Speciellt när det är trämaskiner till garn.

    Idag oköpte jag en knyppeldyna med många nålar och pinnar och en påbörjad bred spets. Jag har ju två dynor, men bara några få pinnar. Hade de bara sålt pinnar så hade jag (nog) slagit till.

    SvaraRadera
  2. Tjena jag såg annonsen på blocket och det var en bordvävstol glimåkra Viktoria med 4 skaft. Den jag har har 8 skaft och det är till den som jag behöver stativ och trampor. Men jag tog kontakt med GAV (glimåkra) och dom har aldrig gjort trampor till 8 skaft och för 4 trampor ville dom ha 800 + moms, så det får bli min lokala snickare istället som få göra dom, eller om jag kan slakta någon annan gammal vävstol och ta tramporna från den och göra om så dom passar min bordsvävstol.

    SvaraRadera