Nu ska här bli en bättre ordning på vår kompost hantering, då jag nyss köpt en sådan här startsats på nätet http://www.bokashi.se/
Jag tycker om att odla och laga mat och upplever det som om komposthinken som står i diskbänksskåpet mest innehåller grönsaksskal och kaffesump alltid är full. I dagsläget göder vi nässlorna med köksavfallet då vi slänger det på sidan om lobryggan. Uppe till fjälls har vi en kompost som under de år vi haft den aldrig blivit full, men här hemma har vi ingen. Jag har tittat på avfallskvarnar, men vill inte skicka ut det malda avfallet i avloppet. Istället har jag tittat på kompostkvarnar, men vet inte om det går att mala potatis och apelsinskal i en sådan.
Processen liknar ensilage eller baka surdegsbröd då det är en jäsning och syraprocess som ska ske i hinken
Någon med erfarenhet kanske kan komma med kommentar om vilken sorts kvarn som kan vara bäst.
Jag tycker om att odla och laga mat och upplever det som om komposthinken som står i diskbänksskåpet mest innehåller grönsaksskal och kaffesump alltid är full. I dagsläget göder vi nässlorna med köksavfallet då vi slänger det på sidan om lobryggan. Uppe till fjälls har vi en kompost som under de år vi haft den aldrig blivit full, men här hemma har vi ingen. Jag har tittat på avfallskvarnar, men vill inte skicka ut det malda avfallet i avloppet. Istället har jag tittat på kompostkvarnar, men vet inte om det går att mala potatis och apelsinskal i en sådan.
Processen liknar ensilage eller baka surdegsbröd då det är en jäsning och syraprocess som ska ske i hinken
Någon med erfarenhet kanske kan komma med kommentar om vilken sorts kvarn som kan vara bäst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar