onsdag 17 april 2013

Idag......

Idag är det mulet ute och dagen lockar inte till utevistelse. Då passar det bättre med innesysslor, som att ihop de klippta mattrasorna som jag fick för en tid sedan.
Jag är ingen ägare av något skärredskap att skära mina egna trasor på, och lika bra är det då jag inte gillar att sitta vid symaskinen, men att sitta och klippa mattrasor är avstressande och ljuvligt. Jag brukar sy ihop mina mattras-schok som tunnlar och slipper då de fula hörnbitarna i mattorna som jag väver.

De flesta trasor går i blåtoner och kommer väl till användning när jag ska väva mattan till nyskitan ute på ön. 

2 kommentarer:

 1. Jag läser gärna och med glädje dina energifyllda inlägg. Och imponeras förstås eftersom jag har en 88-årig mamma som är nästan lika flitig som du vid vävstolarna.

  Och så mycket vackert du åstadkommer! En sak hakar jag upp mig på dock i dina texter och det är förstås för att jag inte är från Norrland. Men jag tycker ordet "nyskitan" är så fruktansvärt fult. Använder man det i vardagslag? Det borde då också finnas en "gammelskita" vilket känns ännu värre. Säger man inte "utedass" uppe hos er.

  Undrar Monet i Frankrike, född i Skåne men bosatt hela livet i Stockholm så därför är ordet helt nytt för mig!

  SvaraRadera
 2. Hej så roligt att du läser min blogg och jag skulle gärna träffa din flitiga mamma. Jo jag är född och uppvuxen i Västerbottens inland eller lappmarker och där använd ordet skit flitigt. Lite fundersam blir jag över att ordet skit används som ett förstärkningsord som skitroligt, skitdåligt eller som i meningen "det skiter jag i" Mina föräldrar bodde under ca 5 år i Gästrikland och någon gång som barn hörde jag att vi barn borde gå och "dassa" innnan resan. Ett ord som jag aldrig hört senare i livet. Men visst, vi använder både utedass och uteskita, och när jag köpte vår vackra toa, så stod det i annonsen på blocket, under rubriken säljes "Timrat utedass". Det är intressant med våra olika benämningar på olika ting i vårt avlånga land och förhoppningsvis så får vi någon gång läsa någon vetenskaplig artikel om just våra ordval av saker och ting.

  Ha en trevlig dag

  SvaraRadera