tisdag 28 augusti 2012

En del mot målet.............

Jag har ett roligt projekt, att göra ett romantisk sovrum i lilla höststugan. En del är klart, och nu har några bitar till blivit färdiga eller delvis, som handdukarna som är fållade och klara och ligger i tvättmaskinen för att bli mer användarvänliga. Varpen har jag köpt på tradera av "mercedes" som jag handlat av tidigare och vet att det är jättebra varpat. Till handdukarna så varpade jag till 32 trådar svart på var sin sida för att få dom som jag ville ha dom, och jag är jättenöjd över handdukarna. Så nöjd att jag planerar varpa badlakan i samma färgställning till lilla höststugan.
I går fick jag prismerna som fattas till smålamporna och bokstäverna som ska limmas fast på dörren. En liten hylla med fin text kunde jag inte låta bli att beställa från nätbutiken som sålde bokstäverna.
Till hyllan så vill jag ha fina ljuslyktor och har därför lagt bud på några fina som heter snöboll på tradera, som jag tror skulle passa bra.
Kvar är att väva gardiner, sänghimmel och sängkappa. Dom är varpade i väntan på en ledig vävstol i lämplig storlek. Överkasten är färdigvävda men inte sydda. Kaninfilten ligger på övervåningen och ska ut till stugan när överkasten är klara. Sedan så väntar jag på ett lämpligt tillfälle att åka ut och börja med målningen av tak och väggar. Tapetsering av sovrummet planerat också och det är så som jag som lantlig urban och obotlig tidsoptimist tänker och planerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar