onsdag 11 april 2012

Idag..................

Idag så börjar jag om solvningen av det som ska bli kökshandukarna då jag solvat 3 trådar fel. Fy fy på mig själv som får till straff att solva om nästan hela varpen.
Vi beskär björkar och eldar skräp och kvistar.
Maken rensar fågelholkar,
och har sänkt kristallkronan i bastubyggnadens relaxrum och jag ska snart få ett städryck därute.
Fortsättning följer..........................

4 kommentarer:

 1. Det är märkligt, det där med solvning. Det är nästan omöjligt att inte solva fel, hur noggrann man än är. Som tur är, är mitt vanligaste fel att solva en enstaka tråd på fel skaft, och det fixar man ju lätt med ett extra solv. Men jag leker med tanken att att ha olika färg på solven på de olika skaften, för att lättare se att göra rätt.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, men går det att färga texsolv?. När jag använde bommulssolv så brukade jag doppa ändarna på solven i ett fat med karamellfärg för att skilja på de olika solven till olika vävstolar.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, tyvärr är texsolv av polyester och det lär vara mer eller mindre omöjligt att färga på hemmaplan. Så det handlar väl i så fall mera om att övertyga tillverkaren om att det vore en god idé. Funderar på om om det är lönt att framföra förslaget eller ej. Kanske om det kom önskemål från tillräckligt många... :-)

   Radera
 3. Hej igen jag kom på att berätta att jag råkat solva 2 röda trådari en solv och därför måste solva om, likaså så har jag glömt att solva 2 vita trådar och därför måste jag solva om alla trådar från de dubbla röda trådarna i början av väven. Lättare har det varit om jag solvat på fel skaft, då går det alltid att åtgärda, utan att solva om nästan hela vägen.

  Ha en bra dag

  SvaraRadera