lördag 14 april 2012

Säsongens sista skotertur?

Japp nu har vi antagligen kört snöskotern för den sista gången för den här säsongen. Första anhalten blev i den lilla stugan vid Gammelgårn,
som ligger mellan byn Bojtiken och Virisen, vid sjön Virisens strand där vi åt en enkel lunch tillsammans.
Sedan åkte vid till Bojtiken där Birger bjöd på kaffe och jättegoda mackar av hembakt mjukt tunnbröd med enbärstekt älgstek på. Ock vilken fin utsikt han har från sitt hus.
När vi sitter där så ringer makens telefon och vi ska få besök av Sara och hennes kille som kört snöskoter från hemavan. Maken gasar på och på sjön Valsjön stannar vårt insektsliknade färdmedel på grund av överhettning. Maken fick gå en kilometer till land för att fylla på vår tomma petflaska och få igång vårt färdmedel. Jag själv sitter bara och njuter av den vackra fjällvärld vi har förmånen att befinna oss i.
Hemma på gården så väntar Sara och hennes Kille och vi äter en restmiddag innan dom åker vidare över fjället mot stugan i Hemavan.
Snart så väntar bastubad och lite packning, för i morgon så styr vi Volvon med släpvagn söderut, och känner oss lyckliga att fått vara här i en och en halv vecka och bara ha trevligt på turer och umgås med min stora härliga släkt och goda vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar